Bloemen – Ranonkels

2017-03-20_0003

Vandaag is de lente aangebroken. Een inspirerende en verrassende maand als we naar de natuur kijken. In dit seizoen komt er veel tot bloei. Knoppen komen open, kleuren komen weer tevoorschijn, vogels fluiten; kortom de natuur komt weer tot leven. Als je aan de kant van de weg kijkt of door een park loopt zie je de narcissen en krokussen al in bloei staan. Het teken van leven!

Dit is mijn tweede blog voor ‘Mooiwatbloemendoen’ als één van de genomineerde bloemenmeisjes van 2017. Op deze eerste lentedag wil ik iets met jullie delen over mijn favourite voorjaarsbloem: de ranonkel!

2017-03-20_0002

 

Waarschijnlijk bij de meeste van jullie wel bekend. Vaak wordt deze typische lentebloem vergeleken met de pioenroos, maar dan iets kleiner. Een volle bloem die in veel verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar is. In de vaas komen de bloemblaadjes heel langzaam open zodat je er lang plezier van hebt. De ranonkel wordt in het najaar geplant zodat wij er in het voorjaar van kunnen genieten. Oorspronkelijk is de ranonkel geen Hollandse bloem, maar vind het haar oorsprong in het Midden van Azië.

2017-03-20_0001

Voor deze blog heb ik weer een inspirerende shoot gehad met fotografiedoorlianne. De liefelijke ranonkel en de zachte kleuren geven de ‘look & feel’ van deze shoot een zoete uitstraling. In de kristallen doorzichtige vaasjes krijgt de ranonkel alle aandacht en ligt de focus echt op de bloem. Leuk om deze vaasjes te verdelen op een tafel, in de vensterbank of op een schouw. Door de verschillende hoogtes en de springerige bosbessentakjes is het een speels geheel.

Geniet van dit fleurige seizoen!

Credits: Styling & Bloemen PURAVIE // Foto’s FOTOGRAFIE DOOR LIANNE // In opdracht van Mooiwatbloemendoen

You Might Also Like