Interieur – Bloemen

Kerstboom, sneeuw, bloemen, bontjes, kerstballen……iedereen versiert zijn huis weer op een andere manier rond december. Ik denk dat iedereen uiteindelijk hetzelfde eindresultaat wil en dat is gezelligheid!

Bloemen maken je interieur levendig en gezellig. Een echte december bloem is de amaryllis. Een sterke bloem waar je lang plezier van hebt. Eigenlijk een klassieker die echt bij kerst hoort. Een bijzondere bloem die de meeste kersttafels rood kleurt. Maaar, deze bloem is in veel meer kleuren dan alleen rood verkrijgbaar. Wit, roze, geel, paars en oranje. De blaadjes van deze bloem lijken soms wel fluweel. Ook de bol waar de Amaryllis uit groeit is het waard om een mooie plek in je interieur te krijgen. Leg de bol ergens neer en voor je het weet groeit er een prachtige bloem uit. Uiteraard kun je van alles combineren met de Amaryllis, maar gezien er soms wel 4-6 bloemen uit één steel komen is het al prachtig om het alleen met groen te combineren. Less is more!

 

Processed with VSCO with se3 preset Processed with VSCO with a6 preset

 

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid, en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren dus, vanaf de keukentafel in een boeket of als je een mooie bos weggeeft.

Onze amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en is eigenlijk geen amaryllis. Wat wij amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘ridderster’, verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Hippeus = ridder en astron = ster.

Concept PURAVIE // Foto’s Pinterest // In opdracht van MooiwatBloemendoen

You Might Also Like