Interieur – Landelijk botanisch

Dit redelijk nieuwe huis moest een totaal ander interieur krijgen. Ik ben gevraagd om hiervoor een idee uit te werken, alle meubels & accessoires in te kopen en het geheel in te richten en te stylen. Als je mij kent weet je dat ik dat met heel veel enthousiasme en passie heb gedaan. Ik neem jullie mee in het proces en de gedachte achter de uitgewerkte ideeën.

De terracotta vloertegels zijn vervangen voor een pvc vloer die een warme en tijdloze uitstraling creëert. In dit huis komen dagelijks veel mensen over de vloer en wat is er dan fijner dan dat je het eenvoudig kunt onderhouden. En met een pvc vloer is schoonmaken een fluitje van een cent.

De vele accessoires hebben plaats gemaakt voor een aantal grote blikvangers. En naast de neutrale landelijke kleuren zijn er veel planten toegevoegd en een paar blauw/groene accessoires. Dit geeft een eigentijdse en frisse uitstraling.

In de zithoek is plaats gemaakt voor een ruimte kolossale bank. Deze bank zorgt dat je er heerlijk in kunt wegkruipen en ontspannen door de zachte diepe zit en het extra lounge gedeelte. Het prachtige kunstwerk boven de bank is gemaakt door Margo van Erkelens. De kleuren uit het schilderij komen terug in de gebruikte meubels en accessoires. Dit zorgt voor een passend geheel en uniek kleur en materiaalgebruik.

Processed with VSCO with a6 preset

Op een aantal plekken in dit interieur is ruimte gemaakt voor robuuste blikvangers. Dit zorgt voor rust en ruimte. Een voorbeeld hiervan is deze kolossale originele oude waterkruik. De kruik heeft een hoogte van 150 cm. Met bloed zweet en tranen is hij op deze plek terecht gekomen. Iedereen die dit huis bezoek maakt een opmerking over de kruik. Inmiddels is de plant flink gegroeid en past dit plaatje helemaal bij de uitstraling van de rest van dit interieur.

Processed with VSCO with a6 preset

De woonkamer en woonkeuken bestaat uit één geheel. Echter door de versmalling van de woonkamer naar de woonkeuken lijken het toch twee vertrekken. Er is gekozen voor twee eettafels die heel speels in een T-vorm tegen elkaar zijn geplaatst. Dit vult de ruime woonkeuken en geeft een speelse dimensie aan het geheel. De grote bamboe hanglamp geeft samen met de planten een natuurlijke en botanische uitstraling. Hierdoor wordt ook dit interieur weer heel eigen.

Zo probeer ik in elk advies en interieur iets unieks te leggen. Soms is het iets persoonlijks, de andere keer door bepaald kleurgebruik, een bijzonder behang of meubelstuk. Ik maak graag van jouw huis jouw thuis. Een heerlijke warme plek.

Concept, styling, meubels & accessoires: PURAVIE

You Might Also Like