Interieur – Tulpen

 

De winter is in volle gang en deze week is zelfs hier en daar nog sneeuw gevallen, wat voor prachtige winterse taferelen zorgt. Ondanks het seizoen is de tulp alweer in alle soorten en kleuren verkrijgbaar. En dat terwijl de tulp juist zorgt voor een stukje voorjaar in ons interieur.

Als één van de genomineerde ‘Bloemen Meisjes van 2017’ heeft Mooiwatbloemendoen mij gevraagd iets te delen over deze typisch Hollandse bloem. Daar is deze stijlvolle inspiratie shoot uit voort gekomen. De foto’s zijn gemaakt door fotografiedoorlianne.nl

2017-02-10_0006

Bloemen moeten een toevoeging zijn in je interieur. Daar ben ik natuurlijk niet voor niets Stylist & Bloemist voor. De kleur, structuur en samenstelling met andere soorten bloemen en groen komt het best tot zijn recht als het past in het totaalplaatje. Ik heb dit keer gekozen voor het thema ‘natural & clean’. Eenvoudige natuurlijke kleuren die in combinatie met het gekozen interieur een toch wat winters beeld vormen.

Het boeket is eenvoudig, maar stoer. Door de grove magnolia takken en eucalyptus komen de witte tulpen goed tot zijn recht. De stabiliteit die de takken geven aan de tulpen maken dat ze goed kunnen groeien zonder dat de vorm van het boeket daarbij in het geding komt. Doordat het boeket uit veel stelen bestaat blijft het van zichzelf staan en kan je het ipv in een vaas ook op een passende schaal plaatsen.

2017-02-10_0007

Als je met tulpen gaat werken wil ik je als tip meegeven dat deze bloem de juiste aandacht verdient. Kies daarom een tulp die qua kleur passend is bij je interieur. Het liefst in combinatie met niet teveel andere soorten bloemen. Maak liever de keuze voor passend groen, takken of andere ‘kleurloze’ bijmaterialen. Ten slotte is ook de juiste pot, vaas, schaal of ander soort ondergrond belangrijk voor het totaalbeeld.

Geniet van dit mooie stukje voorjaar in het winterseizoen!

Credits: Styling & Bloemen PURAVIE // Foto’s FOTOGRAFIE DOOR LIANNE // In opdracht van Mooiwatbloemendoen

 

You Might Also Like