Nieuwbouwproject

Industrieel Zakelijk

Voor dit zakelijk project ben ik gevraagd om een interieurplan te schrijven. Gebouw 055 in Apeldoorn. Het gebouw wat er toen nog niet stond, moest multifunctioneel worden. Oftewel gebruikt worden voor diverse doeleinden. Dat was de wens van de eigenaar.

De plannen voor de bouw lagen er en onder leiding van architect Puck Creutzburg van ‘ConCrét’ werd het proces in gang gezet. Aan de hand van het ontwerp van ConCrét zijn de ontwerper, de eigenaar van het gebouw en ik gaan brainstormen over de inrichting van dit nieuwe gebouw. Hier is een passend ontwerp uit voort gekomen. De praktische uitvoering van deze plannen is o.a. gerealiseerd door de geweldige inzet van veel vrijwilligers.

De industriële uitstraling van het gebouw hebben we doorgetrokken in de inrichting. Robuuste, stoere materialen als beton, ijzer en veel glas vormen de basis. Buizen en leidingen zijn zichtbaar aanwezig. De meubels zijn robuust en komen van eigen ontwerp. De wens voor de foyer, de ontmoetingsruimte in Gebouw055, was dat deze naast de industriële look & feel ook gezelligheid en warmte moest uitstralen. Gezien de kolossale en open ruimte was het een uitdaging om er sfeer in aan te brengen. Dit hebben wij gecreëerd door de foyer op te splitsen. Zo zijn er ‘hoekjes’ gecreëerd met verrijdbare schermen en robuuste zuilen die de ruimte onderbreken. Ook het kleurgebruik, diverse hoogteverschillen, materialen en natuurlijke elementen zorgen voor een aangename sfeer. De uitgiftebalie vormt het centrale punt. Deze is gevestigd in het midden van de L-vormige foyer en het industriële wandmeubel achter de uitgiftebalie is een echte eyecatcher.

De grote ruimte straalt rust en eenheid uit doordat er gebruik is gemaakt van grote accessoires en maximaal vier hoofdkleuren. Door de warme kleur van lederen stoelen en banken en de gebruikte houtkleur, oogt de totale look & feel minder kil. De diverse soorten planten brengen een natuurlijke touch aan.

Credits
Concept PURAVIE
Meubels en accessoires PURAVIE
Architect gebouw ConCrét
Fotografie FOTOGRAFIE DOOR LIANNE