Nieuwbouwproject

Nieuwbouw Uddel

‘De eerste kennismaking met Chantal was in augustus 2019. We waren bezig met de tekeningen voor ons nieuwe huis en kwamen er al snel achter dat we veel keuzes moesten maken over de indeling en de uitstraling van ons nieuwe huis. Omdat dit best lastig was, waren we op zoek naar iemand die ons hierbij kon helpen….’

Zo begon ik aan dit mooie en uitdagende nieuwbouwproject.

Wat begon bij enkel een ruime kavel is nu afgerond tot een fijn, sfeervol en persoonlijk thuis.

Een stukje ongerepte natuur, met een fenomenaal uitzicht over de weilanden en het bos. We hebben een aantal keer afgesproken om de ‘ruwe bouw’ te bespreken; de basis van het huis. De tekeningen van de architect waren leidend voor dit proces. Er zijn heel wat punten waar je over na moet denken wanneer je gaat nieuwbouwen. Hoe kunnen we de uitstraling van het exterieur betrekken bij het interieur zodat het een geheel wordt?! Waar moeten bepaalde details terugkomen en welke kleuren gaan we daarbij gebruiken. Zo werd aan de buitenzijde van de woning gewerkt met eikenhout. In de woonkeuken zijn eiken staanders gebruikt. Dit natuurlijke materiaal hebben we terug laten komen aan het plafond in de keuken.

De deur naar het kantoor, de deur van de hal naar de woonkamer en de balustrade langs de trap in de hal hebben we laten maken van zwart staal. Hierdoor ontstond er een stoere en strakke uitstraling, wat ook gold voor de gietvloer in de woonkamer en woonkeuken. Omdat het huis gebouwd werd in een landelijke omgeving was het de wens van de eigenaren om dit terug te laten komen in het huis. Aan de ene kant strak en modern in de materialen en de uitstraling, aan de andere kant ‘natuurlijk’ en ‘landelijk’. Deze laatste stijl is onder andere teruggekomen in de eiken details en de vloer in de binnenkomsthal en het toilet.

Al in een vroeg stadium van de bouw moesten er keuzes gemaakt worden die bepalend zijn voor het technisch bouwen van de woning. Denk hierbij aan installatie van elektra, indeling van ruimtes, trappen, keuken en badkamer indeling, vloerverwarming, inbouw zonwering, verlichtingspunten etc.

Naast bovenstaande ‘grote’ beslissingen voor de basis van het interieur, moesten er legio keuzes op detailniveau gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan type deuren, lichtknoppen, spotjes, verlichting, deurklinken, vloeren, sanitair, kranen, plinten, details in keuken en badkamers, toilet, kleuren voor het schilderwerk van kozijnen, deuren en muren, kleur voegen etc.

Zoals je ziet komt er heel wat kijken bij het bouwen van een nieuw huis. Er komen keuzes op je af waar je misschien nog nooit over nagedacht hebt. En bij alle keuzes die je maakt moet je het uiteindelijke totaalplaatje voor ogen houden. Hoe wil jij er straks bij zitten? Wat wordt de stijl van je inrichting? Welke meubels en accessoires passen daarbij?

‘Nadat ons huis in oktober 2020 opgeleverd werd heeft Chantal ons ook geadviseerd bij de inrichting van ons huis. Doordat ze in het hele proces met ons heeft meegedacht vanaf de bouwkavel wist ze ontzettend goed aan te sluiten bij onze woonwensen. Chantal levert zelf ook de meubels en accessoires dus we hoefden zelf niet verder op zoek, maar konden ook hiervoor terecht bij Puravie! Chantal, heel erg bedankt voor je adviezen en de prettige samenwerking! Ons huis is echt ons thuis geworden!’

Toen kwam de daadwerkelijke inrichting en mocht ik het afmaken tot de kleinste details. Warme kleuren, grote eyecatchers en unieke meubels. Strak, minimalistisch en met een heel eigen karakter. Bedankt lieve mensen voor jullie enorme vertrouwen in mij, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer die in de afgelopen twee jaar is ontstaan.

Geniet van deze prachtige plek! Ik hoop dat er veel mooie herinneringen gemaakt worden.

Credits
Concept PURAVIE
Styling & meubels PURAVIE
Fotografie Doreen Westerink Fotografie