Nieuwbouwproject

Botanisch Industrieel

Ik werd benaderd door een jong stel die een fantastisch nieuw huis lieten bouwen aan het water in het mooie Bunschoten Spakenburg. ‘Wat komt er veel kijken bij het bouwen van een nieuw huis’, vertelde ze. Voor de kleuren, inrichting, indeling, meubels en styling zochten ze hulp en daar heb ik ze bij geholpen.

We zijn een aantal maanden met elkaar opgetrokken. Na het uitwerken van een concept ben ik aan de slag gegaan en is hun prachtige woning inmiddels klaar om heerlijk van te genieten. ‘Het moet één geheel worden en kwalitatief goede meubels zijn’. Dat was één van hun wensen. Daarnaast anders dan wat je tegenwoordig bij iedereen ziet. Vooral als het gaat om de kleuren. Kleuren zijn voor de meeste mensen die zoekend zijn naar een nieuw interieur een van de meest lastige punten. Dit komt omdat het zo bepalend is voor het uiteindelijke resultaat.

De keuze is gevallen om een uitgesproken kleur groen. Met deze kleur hebben we de basis gelegd voor een huis met karakter. De vele soorten en maten planten geven een echt botanisch gevoel en hiermee wordt de fascinerende omgeving een stukje naar binnen gehaald. Een frisse uitstraling. De woonkamer en woonkeuken zijn verbonden doordat deze kleur in beide vertrekken terugkomt. Voor de vloeren is daar en tegen diversiteit gekozen om de twee ruimtes anders te laten zijn. In de keuken ligt een grijze betontegel vloer en in de woonkamer een prachtige houten visgraat vloer. De twee vertrekken zijn te scheiden door kamer an suite deuren van zwart staal. Het ontwerp van deze deuren is door de eigenaren zelf bedacht.

De woonkamer is een sfeervol vertrek. Zowel de meubels als de accessoires zijn perfect op elkaar afgestemd en zijn een passend pallet van kleuren. Door een aantal grote objecten in het interieur is een overvloed aan accessoires niet nodig. Het tapijt is handgemaakt en alle kleuren die gebruikt zijn in dit interieur komen hierin terug. De verschillende salontafeltjes geven een speels effect en zijn ideaal met de komst van een groter gezelschap. De lederen zwarte vlinderstoel oogt luchtig, stoer en is een genot om in te zitten.

De woonkeuken is een heerlijke plek om lang na te tafelen. Daarbij geven de openslaande deuren naar de tuin het gevoel dat je buiten zit en kun je ook hier genieten van de omgeving, vogelgeluiden en langsvarende bootjes. De lange witte eettafel is een blikvanger. Deze geeft ruimte aan 8 personen. De keuken is van alle gemakken voorzien en een lust voor elke kookliefhebber.  De botanische industriële sfeer komt ook hier weer terug in de diverse planten en de stoere elementen.

Bedankt voor het vertrouwen wat jullie mij hebben gegeven om van een casco huis een stijlvol en sfeervol geheel te maken voor jullie mooie gezin. Ik wens jullie veel woongenot en hoop dat het een plek is waar veel mensen van mogen meegenieten!

Credits
Concept PURAVIE
Styling en meubels PURAVIE
Fotografie Amanda Drost