Interieur styling

Chique Landelijk

‘We hebben een groot nieuwbouwhuis gekocht. Maar hoe kunnen we daar nou sfeer in krijgen?’ Dit was de vraag die ik kreeg van een jong stel die een grote tweeondereenkapper kocht. Een huis met veel ruimte, een goeie indeling en rechte muren en vloeren. Ze wilde graag sfeer in hun huis, maar hadden niet voor niets een nieuwbouwhuis gekocht. Van strak en modern wordt dit stel blij, maar het knusse en authentieke van de landelijke woonstijl sprak hen ook aan.

Na een paar gesprekken en het verzamelen van inspiratiebeelden zijn we aan de slag gegaan. We zijn begonnen met het kiezen van de vloeren en de kleuren op de muur. Daarmee stond de basis. Voor de ramen is aan de voorkant gekozen voor wit houten shutters en aan de achterkant (voor de openslaande deuren) voor linnen gordijnen.

Er was al een bank, salontafel en grote kastenwand aanwezig. De rest van de meubels en accessoires moesten gekocht worden en daar ben ik voor aan de slag gegaan. Het was fijn dat bijna alles op voorraad was bij onze leveranciers en dit project van start tot einde binnen een maand afgerond was. Want het de eigenaren wilde snel kunnen genieten van hun huis dus wij hebben er wat actie achtergezet. Fijn om zo te kunnen voorzien in de wensen van je klant.

De naam die ik aan de uitstraling in dit interieur hebben gegeven is ‘chique landelijk’. Hiervoor heb ik gekozen voor landelijke elementen met een ‘touch of gold’. Deze combinatie geeft de uitstraling van dit interieur meteen een heel eigen karakter. Stoere materialen met fijne en glimmende stoffen. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een eikenhouten vloer in de woonkamer en keuken en een stoere Castle Stone vloer in de eetkamer. De eetkamer stoelen hebben een velours stof en de gordijnen zijn van 100% linnen. Verder komt de kleur goud terug in verschillende gekozen accessoires en ook houten en betonnen accessoires.

Ik ben erg blij met het eindresultaat vooral omdat dit zo goed past bij de bewoners, het een eigen look en feel heeft gekregen zodat het uniek is en dit gezellige stel zich er helemaal in thuis voelt!

Credits
Concept PURAVIE
Styling en meubels PURAVIE
Fotografie Doreen Westerink Fotografie